Prodej výrobků

Pokud budete mít o jakýkoliv z mých výrobků zájem, prosím spojte se se mnou přes kontaktní formulář.

neděle 6. dubna 2014

Mám zasázený salátek

Moji milí musím se s vámi podělit o jednu velikou radost. Máme vytoužený skleník. :-)
Jeho výstavba byl trochu boj, ale včera už  jsem zasela dva řádky ředkviček, japonskou ředkev a sadila hlávkový salát.  
Když jsem skleník hledali na netu shlédli jsme i imstruktážní video na jeho montáž. Brnkačka. 
Jenom v tom videu jaksi je pouze montáž. A nejhorší bylo, připravit rovinu, vybrat hlínu, překatrovat jí a promíchat s hlínou z kompostu. (jen tak na okraj : Jsem byla poučena naším synem, který je teď v polovině prváku na zahrady již odborník :-D   "Mami prosím tě přede mnou neříkej v souvislosti se zahrádkou hlína , ale používej  výraz zemina. Hlína je prý pouze bez humusu a používá se například k vypalování. Na zahrádce prý máme pouze zeminu. ) 
Nakonec jsme společnými silami (i ti nejmenší nakládali zeminu) vše zvládli a teď už se budeme těšit na vlastní výpěstky. 
Stejně je zvláštní jak se člověku s přibývajícím věkem mění pohled na to co je důležitější. 
Ještě před několika lety jsem považovala za nejlepší vše si koupit a být vždy moderně a hezky upravená. 
Upravená jsem tedy ráda dál, ale popravdě, kdo by se na tu zahrádku maloval :-D , ale místo nových kozaček raději kupuji třeba přísady na výrobu domácích produktů a tvoření. 
To že mi děti nechodí ve značkovém oblečení mi taky žíly netrhá. Hlavně, že jsou čisté (tedy většinou pokud jím nekoupím čokoládu nebo zmrzlinu :-D ) a snad s námi i šťastné. 
Tak se mějte moc krásně a já se jdu vrhnout na tvoření v kuchyni. Moji hladoví krci měli včera k obědu pouze kramfleky (bramboráky) a plný domeček chlapů si žádá dnes maso. :-D
Lenka 














5 komentářů:

  1. Leni ten si ale je-- to se ti to ted bude krásně zahradničit :o) a kvete ti to moc krásně .... Martina

    OdpovědětVymazat
  2. A teď už jen zbývá vyzbrojit se na boj se slimáky:-))

    OdpovědětVymazat
  3. Leni, paráda, že už máte hotovo. U nás to trochu stagnuje, ale snad se dočkám, jestli nebude v týdnu pršet, tak budu katrovat. Teda, jastli v tom nabitém programu najdu skulinku :). Ale k vám určo dorazíme. Jinak se mi zdá, že se dost často trefujeme do stejných věcí .... u nás byly včera Bramborákové hody, tak jsme taky dlabali bramboráky a zelňáky - jo dobré to bylo.
    Já jsem dnes z práce naprosto dokonale unavená, jdu si s klukama lehnout, přečteme knížku a uvidím, jestli ještě vstanu .... kdyžtak ráno určitě.
    Mějte se a ve středu jsme tam jak na koni .... Věra

    OdpovědětVymazat
  4. Leničko, krásné fotky, moc titu radost přeji a moc vtipné, milé i pravdivé čtení... Člověk se vyvíjí, názory se mění, životní postoj si budujeme vlastně stále. Myslím, že ten tvůj jde moc dobrým směrem!
    Tak zemině a sazenicím zdar!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to gratuluju k další zdolané metě... ještě mám v živé paměti, když jsme u našich vyráběli skleník my... tatínek si umanul betonové základy se zapuštěnou cestičkou, aby se nemusel k záhonkům při pletí moc ohýbat... co sprostých slov padlo, snad ani nemusím říkat... tak mnoho pěstitelských úspěchů! Pa, L.

    OdpovědětVymazat