Prodej výrobků

Pokud budete mít o jakýkoliv z mých výrobků zájem, prosím spojte se se mnou přes kontaktní formulář.

neděle 5. ledna 2014

Dorty a adventní kalendář

Přeji všem krásnou neděli. U nás to venku vypadá skoro na příchod jara. Chudince přírodě se z našich zásahů asi pěkně točí hlava.:-( 
Já se dnes ale vrátím ještě trochu do minulého roku. Mezi vánocemi a Novým rokem oslavil třetí narozeninky náš nejmladší Matyas. Jelikož sladkého bylo kolem dost a dost, ale o narozeninový dortík jsem ho ochudit nemohla, tak vznikl jenom takový menší ozdobený bonbónky a ovocem.  Svíčky a prskající fontánka jsou stejně to co na dortu Maty nejvíc ocení. Ještě jsem  udělala domácí čokoládové bonbóny ve tvaru dinosaurů. Narazila jsem na úžasné formovače. V nabídce mají tedy různé tvary.  Lze je mrazit a snesou teplotu až do 230 °C, takže i dát do trouby upéct. 
Když už jsme u dětské radosti došlo mi, že jsem vám vůbec neukázala náš adventní kalendář, který milují naši mrňousové. Na okno na každou noc přibudou nějaké figurky a děti ráno hned běží k oknu a hledají, které to jsou. Na Štědrý den přibude samozřejmě Ježíšek v jesličkách. :-) 
Kalendář jsme s manželem vyráběli asi před 13 lety našemu nejstaršímu synovi. Je zhotovený podle nějaké knížečky z edice TOP z barevných čtvrtek oboustranně, takže na okně vypadá nádherně i z venku. Práce to tehdy byla docela náročná, ale vyplatilo se a když si člověk uvědomí kolik radosti už přinesl, tak stála za to. 
No a na tento pátek jsme měli pozvanou návštěvu a rozhodla jsem se vyzkoušet Pařížský dort podle receptu MONIKY. Moni děkuji za Tvůj blog. Jsi pro mě zdrojem spousty nových nápadů . Domácí jogurt podle Tvého příspěvku nemá chybu. 
Tak se všichni mějte krásně a vyjděte si po obídku třeba na procházku. My určitě půjdeme. Hopinka musí provětrat nové vodítko a obojek ze včerejšího nákupu. 
Lenka 
























5 komentářů:

  1. Kalendář máš moc pěkný, dortíky také a dinosauři jsou supr!

    OdpovědětVymazat
  2. Nadhera a Ti dinosauri nemaji chybu.

    OdpovědětVymazat
  3. Leničko, ten kalendář je dokonalý, krásně jste to s mužem vymysleli a udělali! Dortíky překrásné a z čokoládek museli být kluci fakt nadšení!
    Přeji hezký večer, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Leni to počasí fakt blázinec--radši ani nemluvím....
    Kalendář je úžasný a dorty jakbysmet a určitě byly výborné :o) Martina

    OdpovědětVymazat