Prodej výrobků

Pokud budete mít o jakýkoliv z mých výrobků zájem, prosím spojte se se mnou přes kontaktní formulář.

středa 4. června 2014

Recy zástěra - návod

Nebo alespoň pokus o návod. :-D
Pokud se rozhodnete, že Vaše rifle už dosloužily, mně se většinou rychle prošoupou na třecí ploše stehen :-(  , tak není potřeba je ještě celé zahodit. Nohavice bývají většinou v pořádku a proč je třeba nevyužít. 
Já jsem tuto zástěru tvořila z pánských nohavic a stačili mi na to dvě nohavice. Ale určitě by šlo nakombinovat více zbytků rifloviny.



Nohavice jsem rozpárala každou v krokovém švu. Boční šev jsem nechala sešitý tak jak byl. Obě nohavice jsem sešila k sobě a tím vytvořila základ pro zástěru. 
Dále si z nějaké kontrastní látečky nastříháme vázačky a šikmý lemovací proužek. 

Na vázačky jsem potřebovala:

4 pruhy látky  - 55 x 6cm (včetně přídavků) 

Lemovací proužek jsem stříhala široký 4 cm pod úhlem 45° . (rovné švy je možno lemovat rovným proužkem a ne šikmým :-D ) 


Na riflovinu jsem nakreslila zástěru. Přesně tak jak by měla být veliká. Nejlépe poměřit nějakou zástěru, kterou máte doma.
 Pokud doma žádná není, tak ta moje je:

délka celková:  85cm
šířka na horním okraji:  22cm
šířka na spodním okraji:  55cm
výška náprsní části:  27 cm





A jdeme na šití :-D

 Nejdříve si připravíme vázačky. Sešijeme dlouhou stranu, rozžehlíme šev, otočíme a vyžehlíme. Na jednom okraji zahneme dovnitř přídavek a prošijeme. Druhou stanu není potřeba začisťovat. Uzašije se lemovacím proužkem. 


Lemovacím proužkem začistíme boční části náprsenky a spodní okraj zástěry. Lemovací proužek přiložíme lícem na rub rifloviny a přišijeme. Poté obrátíme do lícové strany rifloviny a začistíme.





Našpendlíme připravené vázačky. Dvě na horní okraj náprsenky a dvě na boční kraje. 
Olemujeme boční části zástěry a její horní kraj. Při přišívání lemovacího proužku v jedné operaci přichytíme vázačky. :-D






Vázačky přehneme přes lemovací proužek a dvakrát prošijeme.




Nyní si připravíme kapsu. Její velikost zvolte podle množství rifloviny, která vám zbyla nebo podle toho jak se vám bude líbit.



Na střed kapsy můžeme naskládat látku, kterou lemujeme. Šikmým proužkem olemujeme kapsu. A teď už jenom kapsu přišijeme, vyžehlíme a máme hotovo.




Zástěru zvládnou i úplní laici v šití. Nedá příliš práce. Tak přeji hezké recyklování. 

Lenka 







4 komentáře:

  1. Leni, s dobrým návodem to vypadá hodně jednoduše - děkuji, staré džíny se u nás určitě najdou :o)
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Leni je skvělá--děkuju za návod... šicí stroj už mám tak bych se už do něčeho také mohla pustit :o) Měj moc krásný víkend...Martina

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkná zástěra i s návodem..............

    OdpovědětVymazat