Prodej výrobků

Pokud budete mít o jakýkoliv z mých výrobků zájem, prosím spojte se se mnou přes kontaktní formulář.

čtvrtek 10. října 2013

Krásný trapas a dětské tvoření

Všechny vás moc zdravím. Dneska se nebudu chlubit svým tvořením, ale ukážu vám alespoň trochu z výtvorů mých rarášků. Včera jsem nutně potřebovala jet na nákup látek do Náchoda. Samozřejmě tu barvičku, kterou jsem potřebovala neměli. :-( Z domu jsme se vykopali až po desáté, takže uvařit oběd bych po návratu nestíhala, takže jsem si řekla, že jednou se obejdou bez domácí stravy a rozhodla se oběd koupit. Nechali jsme si ho zabalit s tím, že si ho sníme doma. Chvíli jim příprava trvala, takže jsme si zatím sedli ke stolečku a čekali. Za chvilku si k vedlejšímu stolečku sedl pár tak o 15 let mladší než já. :-) Mladík měl krátký rukáv a obě ruce celé potetované obrázky a nápisy. 

Můj nejmladší syn na něj chvíli upřeně zíral a poté na plnou pusu (což jeho případě znamená, že je slyšet kilometr daleko) povídá. "Ale maminko po ručičkách se přece nemaluje" 

Vyprskla jsem smíchy. Nejsem odpůrce tetování. Dokonce jedno sama vlastním . Takže jsem Matymu vysvětlila, že pán má takové obrázky jako má maminka na zádíčkách . Nakonec to asi vzal a debatu zakončil s tím, že chce mít taky takové tetování na ručičkách.  Opravdu se s nimi člověk zasměje. 

Když už jsme nesehnali látku, tak jsem klukům alespoň koupila každému balíček svítící hmoty FIMO a tři nové rybičky do akvárka. 
S hmotou jsem s kluky odpoledne pracovala poprvé. Zvolili jsme pouze vykrajování tvarů. Do nich jsme udělali otvory pro mašličku. Po zapečení jsme navázali mašličky. Každému v jiné barvě aby nedocházelo ke zbytečným hádkám, co je čí. :-)  No a dneska ještě jdeme na větvičky, aby bylo ozdobičky na co pověsit. 
Ale už včera si užili spoustu legrace. Nejdřív při tvoření a poté běhali se svítícíma ozdůbkami na záchod, kde se potmě kochali tím jak svítí.



















Tak a ještě vám ukážu obrázky Lukyho.  Během léta začal konečně malovat. Do té doby si pastelek ani nevšiml a když jsem s ním chtěla malovat, tak se hrozně nudil a nebavilo ho to. Ale začal v létě omalovávat a nyní už zkouší i sám malovat podle fantazie. Mám z něho velikou radost. Myslím, že přišel na to, že tím malováním může vyniknout nad svým bráškou, který ho jinak ve všem doběhl.





No a ještě vám ukáži pavoučky. Jsou inspirováni tvořením Meluzínky s maminkou ve školce. 
Matymu jsem s pavoučkem pomáhala a Luky ho zvládl hrdě úplně sám. Tak si říkám, že letošní zimu už se snad bude dát přežít, když už kluci začínají tvořit a půjde je něčím trochu zabavit. 




No a ještě pohled na prstové barvičky. 



Tak všem který dorolovali až na konec děkuji za pozornost. Já jsem ve fázi háčkování teplých čepiček pro rarášky, tak až dotvořím, tak se opět pochlubím. 
Lenka 

13 komentářů:

  1. Jé, ono existuje svítící Fimo? No to jsem měla vědět, bych udělala knoflíky svítící:-)))
    Děti jsou šikulky:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty třpytivé jsou náhodou super. A z kluků mám radost. Zatím vypadá, že bude tvořivý spíš Luky, ale možná je to tím, že je starší. To bude sranda až mi tady do toho začnou kecat. :-)

      Vymazat
  2. Leni je s nimi sranda ,co? Ty moje holky taky , když už maj říct něco takového tak jedině nahlas :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s nimi nikam příliš nechodím, takže tyhle jejich hlášky mi potom přijdou super. Měj se . Lenka

      Vymazat
  3. Koukám, že lednici máme skoro stejnou :o) tedy stejně oblepenou :o) pavoučci se vám moooc povedli, jak živí! Pa, L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo lednice je super. Když si vzpomenu, že ještě tak před pěti lety jsem nesnesla na lednici jediný papírek a doma jsme měli jenom bílou, černou a červenou barvu a žádné "zbytečné" dekorace.... tak si teď říkám, jak jsme se tady mohli cítit dobře. :-)

      Vymazat
  4. Leni, ta příhoda je roztomilá. A tvoje lednice, taky jsem ji měla tak vyzdobenou! Kluci jsou moc šikovní!
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu. Jsem moc ráda, že už je baví tvoření a lze je zabavit. Přeji Ti krásný den. Lenka

      Vymazat
  5. Leni, krásně tvoříte. A jak tak koukám a čtu, ještěže máme ty lednice ... jinak by nebylo kam dávat ty dětské výtvory. No alespoň je máme hezky na očích. A svítící hmota se mi zalíbila, musím po ní mrknout ... klukům by se to taky určitě líbilo.
    Hezký večer ... Věra
    Mě před chvilkou Venda konečně usnul, omarodila jim paní učitelka a mají důchodkyni na záskok a špatně to nese, doufám, že to nebude na dlouho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To Fimo určitě vyzkoušej. Kluci s ním stále běhají do tmy se podívat jestli ještě pořád svítí. :-)
      A Vendovi přeji ať to dobře zvládne. Jestli je citlivý jako je třeba náš Luky, tak vím o čem je řeč. Taky špatně snáší každou drobnou změnu.
      Ahojky Lenka

      Vymazat
  6. Leni, kluci jsou šikulkové. Svítící Fimo pro ně musela být výzva...Muselo být super takhle spolu tvořit, je vidět, že je to bavilo. Hezký večer Anny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo. tvoření je docela baví. i když Maty u něj nevydrží ještě moc dlouho, ale to zvládne s věkem. A hlavně se zabaví a nedohadují.
      Přeji krásný den Lenka

      Vymazat
  7. Ozdůbky jsou moc hezké a vyzdobená lednička taky :-) V.

    OdpovědětVymazat