Prodej výrobků

Pokud budete mít o jakýkoliv z mých výrobků zájem, prosím spojte se se mnou přes kontaktní formulář.

středa 2. října 2013

Dvacetileté výročí svatby

Tak přesně před dvaceti lety jsem řekla své ANO manželovi. 
Oba dva jsme byli poměrně mladí. Tedy oproti věku ve kterém se páry berou dnes. Brát jsme se nemuseli, ale chtěli. Prošli jsme si spolu studentským obdobím, považovali za naprosto důležité věci, které mi dnes přijdou banální a k smíchu.
Manžel zasadil několik stromů, postavil dům a zplodil několik synů. Přesněji řečeno tři.
Myslím, že já bych si po dvaceti letech zasloužila svatozář a můj manžel asi taky. Osobně zastávám názor, že já bych sama se sebou jako partnerem nevydržela. :-) Jsem tak trochu osůbka hektická a náročná nejen na sebe, ale i na mé blízké. I když je pravda, že s přibývajícími léty se i má povaha víceméně uklidňuje. (spíše méně :-D ) 
Na začátku naší společné cesty jsme cestovali a užívali si společný život a po 4 letech se nám narodil první syn. Moje vytoužená holčička byla odložená na neurčito. (teď už vím, že na nikdy :-D )
Filip stojí teď na prahu samostatnosti (letos prvním rokem na internátu) a doufám, že vše zvládne, i když vím, že každý si musí projít i nějakými karamboly, aby měl z čeho se poučit. Jenom se modlím, aby to nebyly věci, které by ho mohly semlít víc než je nutné. Prostě mám běžný strach jako každá maminka puberťáka. 
Život běžel v krásných kolejích, i když ne vždy bylo vše růžové, ale to si myslím že k životu patří, abychom si potom dokázali vážit těch pohodových a klidných chvilek. S manželem jsme oba měli práci, která nás bavila a stihli jsme za pomocí mých i manželových rodičů postavit svépomocí vlastní bydlení. 
Prostě skoro pohádka. Ale jednou jsi dole a jednou nahoře. Před 4,5 lety si s námi život dost krutě pohrál. Po narození našeho prostředního syna jsme se téměř bezprostředně dozvěděli o nevyléčitelné nemoci cystická fibróza (nemoc slaných dětí), kterou Luky trpí. Máme za sebou několik operací a přidaných diagnóz jako syndrom krátkého střeva a další. Nic veselého, a péče náročná. Ale Luky prospívá a zatím se nám jeho zdraví daří udržovat. Obnáší to tak trochu domácí izolaci. Nenavštěvujeme dětské akce, kolektivy, zábavná centra ani větší obchody, kde by mohl Luky chytit nějaké bacily. 
Nechtěli jsme aby Luky vyrůstal jako jedináček bez kontaktu s vrstevníky a tak jsme si ještě na stará kolena pořídili dalšího raracha. Maty je o rok a třičtvrtě mladší a občas je to s nimi tedy hooooodně náročné. Procházíme obdobím, kdy se sourozenecká láska změnila v sourozeneckou rivalitu. Kdo má dva kluky brzy po sobě jistě ví o čem píši. 
Jsem moc ráda, že jsem před časem založila svůj blog a našla díky němu spoustu virtuálních přátel.  Hodně mi to pomáhá, být s někým v kontaktu, i když třeba jen přes počítač. Nepřebernou energii, kterou jsem dříve věnovala práci teď věnuji péči o kluky a jako super terapii pro mě, jsem si zvolila právě tvoření všeho druhu, které mě hrozně baví a přináší mi naprosté uklidnění.
Moc vám všem děkuji ,že jste.
Lenka 


Nádherná kytička kterou jsem dnes dostala od manžela.







A ještě jsem s vám zapomněla pochlubit dárečkem, který jsem nečekaně vyhrála na blogu Věrky , a který mi udělal velikou radost, stejně jako osobní setkání s Věrkou a nádherně strávený nedělní podvečer. Věrko moc děkuji. Jsi úžasně pohodový človíček, který kolem sebe šíří pozitivní energii nejen na svých stránkách, ale i při reálném setkání.




11 komentářů:

  1. Leni, i přesto, že tvůj nešní článek není jen o těch raostech, ale i starostech, moc krásně jsi to napsala. V koutku oka cítím slzu, jak mě to dojalo.
    Naše setkání mě moc potešilo a doufám, že ho co nejdříve zopakujeme.
    Krásný večer ... Věra
    Jo a málem bych zapomněla, všechno nej k výročí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za přání. A taky se těším na opáčko našeho setkání. Lenka

      Vymazat
  2. Leni moc gratuluji ke krásnému výročí. Musí to být náročné se třemi kluky a ještě k tomu prát se s touto nemocí. Já mám jen dva a někdy toho mám až nad hlavu. Náš starší syn má za sebou operaci srdíčka, takže jsme si také pěkně užili, ale měl to štěstí, že nyní je zdráv a bez zdravotního omezení. Držím palce ať zdravíčko slouží, jak nejvíc to jde,
    ani si nedovedu představit jak vše zvládáš (vím, že musíš). A je super, že si najdeš chvilku i na tvoření. Anny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za milá slova. A taky přeji co nejvíc zdravíčka. Lenka

      Vymazat
  3. krásné počtení, gratluju a držím pěsti k cestě životem

    OdpovědětVymazat
  4. Leničko gratuluji k výročí a mám slzy v očích, každý z nás prožívá v životě svá lehká či nelehká období, ale VY máte můj absloutní obdiv, za to sjakou láskou píšete, za to jak zvládáte nemoc svého syna která je nelehká podle toho co píšete a i za třetího potomka a za to že jste tak silná a upřímná. Moc krásný příspěvěk. Nevím co víc dodat, jsem v slzách , Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé já jsem nechtěla nikoho rozplakat. Stačí to co jsem už vyplakala já. :-) Ale děkuji moc za Tvůj komentář. Lenka

      Vymazat
  5. Tak ať vám to vydrží minimálně do té zlaté:-) Hezký víkend. Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No kéž by. :-) anžel mi povídal, že by si mě i po dvaceti letech vzal znovu(a váleček na nudle jsem v ruce neměla), tak to se mnou ještě nebude tak hrozný. Díky za komentík. Lenka

      Vymazat
  6. Leničko, posílám upřímnou gratulaci k tak dlouholeé lásce, toleranci, úctě a...byla by toho ještě dlouhá řada, co člověk musí,když chce dobrý vztah udržet. Vím, co píšu, my v srpnu oslavili 25 let. Jak čtu, není to jen procházka růžovou zahradou,máte můj neutuchající obdiv, smekám před vaší sílou!
    Přeji celé rodině hodně štěstí a hlavně zdraví.
    Helena

    OdpovědětVymazat