Tak dneska náhled do kuchyně.
Snažím se vrátit zpátky k tomu, na co jsem poslední dobou vůbec neměla čas. Teda ne že by to s časem bylo o moc lepší, ale nutně potřebuji únik od šití a tak proč nerelaxoat třeba něčím z čeho mám radost nejen já, ale i rodina. Letos jsem kupodivu první marmeládu nedělala z jahod, ale z rebarbory. Loni jsem jí sadila na zahrádku a letos už je naprosto nádherně rozrostlá a tak byla i dvakrát buchta z rebarbory.
Z www.ekokoza.cz jsem si opět objednala potřeby pro výrobu sýru.
Kromě kultur a siřidla jsem se trochu rozšoupla a objednala i digitální zavařovací hrnec. Výroba sýrů je tím značně ulehčena. Nemusím stále běhat s teploměrem a hlídat teplotu mléka a sýřeniny. Nastavím na hrnci teplotu a čas. Parááááda.
A jelikož jsem slibovala, že o víkendech opět začnu péct, tak slib plním. Klasické české buchty se třešněmi, které jsme dostali od kamarádů. A ač se poslední dobou snažím omezovat lepek, tak tyhle buchty byly z čistě bílé mouky. :-) A jen se po nich zaprášilo.
Včera jsem ještě naložila mátové lístky na sirup. Ten mě čeká dneska večer. Ještě, že se nám venku trochu ochladilo. V tom víkendovém vedru to byla v kuchyni trochu sebevražda. :-)
připraveno na mátový sirup
Tedy Leni, ty řádíš! Rebarboru miluji, buchtičky a ještě kozí sýr... u tebe je tedy dobrot!
OdpovědětVymazatMěj se moc hezky, pa Helena
Tééda Leni, ty jsi pilná hospodyňka:-))
OdpovědětVymazatTedy Leni ty jsi plná energie a dobré mnamky vytváříš :o) Měj se moc hezky.
OdpovědětVymazatMartina
No panečku :-), přemýšlím také o sýrech.
OdpovědětVymazatKrásné dny.
Ála