Prodej výrobků

Pokud budete mít o jakýkoliv z mých výrobků zájem, prosím spojte se se mnou přes kontaktní formulář.

pátek 28. února 2014

Domácí sýr a bláznivý koláč

Moji milí tak mám hotový svůj první domácí sýr. V hlavě jsem ho nosila už dlouho. Na netu je spousta receptíků. Jenom odvaha ho opravdu zkusit mně chyběla. Tu mi nakonec dodala Monika, která na svém blogu svůj první sýr krásně odprezentovala. Pokud se do sýru chcete pustit, tak na postup jukněte k ní.:-)
A zkusit to opravdu doporučuji. Sýr je prostě prudce jedlý. Zatím mám vyzkoušený pouze měkký, ale o víkendu se chystáme na další várku, ze které budou korbáčiky. :-)
Dokonce jsem ochutnala i syrovátku. Čekala jsem příšernou chuť a světe div se je to docela dobré. 

A jelikož je před víkendem a bude potřeba upéci něco ke kafíčku, tak přináším receptík na naši oblíbenou buchtu. Název bláznivý asi pochází od toho, že do ní přijde ocet a sůl a žádné vejce. 
Je rychlá a u nás jí máme moc rádi. 

Do mísy dáme nejdříve suché přísady a ty promícháme: 
      3 hrnky pol. mouky         
2 hrnky cukr moučky
2 plné lžíce kakaa     
1 lžičku soli              
2 lžičky sody           
1 vanolkový cukr    

Poté zalijeme suché přídsady:
12 lžic oleje                 
2 lžíce octa              
2 hrnky vody           

Vše důkladně promícháme a dáme péct do předehřáté trouby cca na 170 °C . 

Vychladlou buchtu potřeme pikantní marmeládou a posypeme kokosem. Kdo chje ještě vylepšit může přidat ještě před kokosem čokoládovou polevu. 

Když jsem koláč fotila, tak u nás padaly poznánky typu " to opravdu budeš fotit teď všechny buchty? "  
Taky to tak máte, že nad Vámi doma trochu kroutí hlavou? 

Nás asi čeká hořší víkend. Manželovi dnes vytrhl zubař osmičku, tak tu začíná trpět, prostřední synek si stěžuje, že ho bolí bříško a chce se mu blinkat a nejmladší docela kašle. Ach jo. Už aby bylo jaro a nemoci sluníčko vyhnalo. 

Mějte se moc a moc krásně. Lenka


Koupání sýry ve slané lázni. 
Pro představu toto je množství ze tří litrů mléka. 

Bláznivý koláč


A několik momentek od nás:

čertovina mi kouká z očí

Pohodička u krbu








středa 26. února 2014

Další tunička

Tak další tunička je na světě. :-) Dnes jí manžel předal čtyřleté neteřince, tak vám jí mohu ukázat. 
Narozeniny měla tedy už v lednu, ale od  Nového roku jsme na sřídačku stále nemocní, tak se přát nejelo. 
Původně tedy měla dostat nákrčník a kulíšek s bambulí. A když mi v sobotu Honza sdělil, že se tam bude ve středu stavovat cestou na služebku, tak mi došlo, že dávat zimní parádu skoro v březnu je postavené na hlavu. :-)
Tak jsem se chopila jehlic a pustila se do práce. 
Včera jsem jí zdárně dokončila. :-)
Ještě je v plánu jedna pro moji poslední neteřinku. Ale nejdřív snad konečně dokončím šátek podle výzy od Káji (mám hotovou první část) a uháčkuji klukům na jaro čepice. Z těch co nosili na podzim už jim koukají ouška. 
Mějte se moc krásně. Odpoledne musím nakouknout k vám na blogy co krásného jste vytvořily. :-)
Lenka










sobota 22. února 2014

Dráček

Dneska jsme oslavili Matyho svátek. Má ho sice až v pondělí, ale slavili jsme již dneska. 
Konečně jsem dokončila (včera o půlnoci) dráčka. Alespoň jednoho. Druhý je zatím ve stádiu rozpracování. Původně je měl oba přinést Ježíšek, ale časově se nějak nezadařilo. Potřebovala bych nějak více rukou. :-) 
Draček je háčkovaný dle návodů od úžasné KAMLIN. Její popisy jsou naprosto přesné a krásně se s nimi pracuje. Najdete je ZDE. 
Použitá je příze Elian Nicky. Je heboučká a příjemná na dotyk, ale práce s ní je trochu horší. Má tendenci se dělit na jednotlivé nitky. 
K svátku jsem tvořila i dort pro oslavence. Přál si dortík jako noc s měsíčkem a hvězdičkami. Popravdě, když jsem ho potáhla vrstvou černého Smartflexu, tak jsem si myslela, že to bude pro tak malého kluka katastrofa. Ale ty hvězdičky a měsíček to krásně rozsvítili. Poprvé jsem použila i prachovou třpytivou barvu.
Hvězdičky se díky ní opravdu třpytily. Škoda, že to není na fotkách vidět. 
Oslavu si Maty užil a z dortů i dárečků měl radost a to je ta největší odměna pro každou mámu. 
Mějte se moc a moc krásně a užijte si zbytek víkendu. 
Lenka  















pondělí 17. února 2014

Hádanka dne

Víte ze kterého českého filmu je tento dialog?
 "Spousta lidí si myslí, že každej horolezec je vlastně cvok" --- "To já jsem!" ---- "No to vidím, sypeš si do čaje sůl" 
Určitě jste všichni uhodli. 
S čajem tedy už nešlo asi nic jiného než ho vylít. S těstem na loupáky se dá ovšem ještě něco udělat. 

V neděli jsem slíbila k odpolední kávičce domácí loupáčky. A v dopolední hektické kuchyni jsem do pekárny naházela suroviny a zapnula program na těsto. :-)  Když pekárna zapípala, že jako hotovo, tak jsem se chvíli rozčilovala, co to bylo za debilní kvasnice, že těsto nevykynulo. Po chvíli mi sepnulo, že za to nemůžou kvasnice, ale obsluha pekárny. Místo vrchovaté lžíce cukru jsem nasypala vrchovatou lžíci soli. 
První nápad, že tedy nevadí a bude slané pečivo na večer k vínu. Zkusmo jsem dala upéct pár kousíčků. Naprosto nepoživatelné i pro otrlé soliče. 
No a tak poslední nápad jak těsto alespoň ještě na něco využít byla domácí modelína. Přidala jsem gelové potravinářské barvy a bylo hotovo. 
Kluci se dnes odpoledne krásně zabavili a já měla radost, že to nebylo úplně k ničemu. 
Jo a o dobré loupáky včera odpoledne nepřišli.  Zadělala jsem znovu a tentokrát správně. :-) 
Jenom nafotit jsem je jaksi nestihla. 
Mějte se moc krásně. 
Lenka








neděle 16. února 2014

Tunika, vestička nebo minišaty.....

Tak konečně zase jeden příspěvek s tvořením. Poslední dobou vkládám samé výrobky z kuchyně, tak dnes zase z jiného soudečku. 
Pletařka nejsem nijak velká. V životě toho je málo co jsem na jehlicích vyrobila. Ale když jsem objevila návod na tuhle tuničku, tak jsem prostě neodolala. Popravdě ten copánek na sedle jsem dělala poprvé v životě. :-) 
Tunička je dáreček pro mojí neteřinku k jejímu svátku. Dneska jsem jí předala a tak se mohu pochlubit. Ještě mám v plánu jednu ve stejných barvičkách pro její malou sestřičku. 
Pokud byste se do ní chtěli pustit, tak návod najdete ZDE
Já pletla z elian nicky a začínala jsem na 100 ok. Vestička je pro sedmiletou štíhlou slečnu.
V následujícím týdnu musím dorazit dáreček pro našeho nejmenšího rošťáka k svátku. na sobotu plánujeme oslavu, tak to doufám stihnu. :-) 

Mějte se moc a moc krásně a všem děkuji za komentíky, které tu necháváte. Jsem za ně moc ráda. 
Lenka












pátek 14. února 2014

S pečivem a květinami se roztrhl pytel

....A to je dobře. :-)  Poslední dobou na různých blozích narážím na super recepty na pečivo, chleba a moučníky. Spoustu věcí zkouším a některé receptíky se stávají našimi stálicemi. 
Nedávno jsem dávala příspěvek o mém prvním kváskovém chlebíku. :-) Od té doby ho peču obden. V minulém týdnu mi dorazily ošatky na kynutí a chlebík v nich vykynutý je super. Krásně jej lze vyklopit a drží svůj tvar. 
Včera jsem u nás uvítala milou návštěvu. Na začátku svého blogování jsem objevila Věrku A. Po nějakém čase jsem zjistila, že vlastně bydlíme od sebe jenom nedaleko. Jsem moc ráda, že jsem jí poznala a našla v ní spřízněnou dušičku. Věrka mi včera přivezla domů kousek jara. Jak já už se na něj těším. :-) 
Věru moc děkuji za super návštěvu a kytičku. 
A dnes na Valentýna jsem dostala další kytičku od manžela. Opět jarní. Přesně ví čím mi udělá radost. A kdyby nááááhodou zapomněl, tak naše kamarádka květinářka mu to připomene. :-) Ale můj manžel je jeden z těch, kteří nezapomínají. 
A kromě kytičky jsem ještě dostala bonboniéru, kterou naprosto zbožňuji a CD mojí nejoblíbenější skupiny. Já jsem ale musela být strááááášně hodná. Čekala jsem kytičku a byla zavalena tolika dárky. 
Doufám, že našeho tatínka potěšily skromné dárečky ode mě. 
V nejbližší době se chci pokusit o náš první domácí sýr. Nosím ho v hlavě už dlouho, ale teprve příspěvek od Moniky mě konečně trochu posunul k jeho realizaci. :-)
Mějte se moc a moc krásně a přeji vám všem pohodový víkend.
Lenka


Naše domácí rohlíčky a chlebík

Kytička od Věrky



Bílé tulipánky už vystrkují květy

Kytička od manžela


A takhle krásně rozkvetly růžičky z minulého příspěvku :-) 





úterý 11. února 2014

Na růžích ustláno

Tak nějak se dnes opravdu cítím. Dopoledne jsem využila prázdnin našeho nejstaršího a nechala mu na starosti oba mladší brášky(k jeho velké radosti) a vyrazila s mojí maminkou na nákupy. Tedy spíše jenom tak na čumendu. Mamina se stará o dvě babičky a částečně ještě o tátu, takže už nutně potřebovala na chvíli vypadnout a trochu zrelaxovat. 
Pokochaly jsme se kytičkami v baumaxu, stavily se na kávičce. Tedy popravdě jsem dlouho horší kávu nepila. :-(  Ale italskou pizzu co jsem na tom samém místě objednala pro kluky měli výtečnou. :-) 
No a výlet jsme zakončily nákupem potravin v Lidlu. Hned za vchodem mají stojan s řezanými květinami. Popravdě kytky v těchto marketech málokdy kupuji, ale barva růží mě naprosto uchvátila a ač se snažím moc neutrácet, tak byly v košíku téměř okamžitě. :-)  Prostě co se týče kytiček mi to šetření nějak nejde. 
No a odpoledne se u mě stavila kamarádka pro nějaké upravené oděvy a přivezla mi také nádhernou kytici růží pro radost a dopředu k mému svátku. 
Takže dnešní den je opravdu růžový. 
Musela jsem tu krásu nafotit a podělit se s vámi. 
Mějte se moc a moc krásně.
Lenka 
























sobota 8. února 2014

Pokoj našeho teenagera - pokračování

Po delší době opět jeden příspěvek. 
Trochu se mi podařilo vylepšit Filipův přetvořený pokoj.  V neděli se mnou můj trpělivý manžel objel pár obchodů. Moje vize, že vše nakoupím, se sice moc nevyplnila. Ale alespoň pár drobností jsme nakonec sehnali. Spousta věcí se nám sice líbila, ale nějak se nám zase nelíbila cena. :-(  Takže ještě budu číhat po nějakých akcích. 
Nakonec jsme sehnali krásné hodiny téměř za hubičku v Jysku a květináče a svíčky už ani nevím kde. :-)
Na okna jsem ušila do barvy závěsy a na pohovku několik polštářů. A když už jsem na zeď tvořila velkoměsto, tak jsem se o stejný motiv pokusila i na závěsech a polštáři. Bylo to mé první malování na textil. Měla jsem trochu strach, ale jsem docela spokojená. 
Ještě plánuji v Ikee kobereček v tyrkysové barvičce před postel a nový potah na sedačku. :-)
Jinak se synem jsem včera absolvovala první prodlouženou v tanečních. Měli to moc krásné a je to príma pocit si zatancovat s vlastním synem, který je už tak minimálně o hlavu větší než já. 
Fotečky vám neukáži, protože Filip si nepřeje, abych je veřejně prezentovala a já budu jeho přání respektovat. Ale ani nevíte, jak bych se vám chtěla pochlubit s tím, jak mu to sluší. Prostě už z něj je kus chlapa. 
Mějte se moc a moc krásně
Lenka